Moza´ekgroep

Nieuws vanuit de Moza´ek

Vanaf maart 2016 hebben we besloten om de woensdagavonden tijdelijk stop te zetten om daarvoor in de plaats 1x in de 6 weken op zaterdagmiddag/avond een maaltijd te houden.

Samen de maaltijd gebruiken

Eerste kerstdag was er een maaltijd georganiseerd voor en door mensen uit het AZC
klik hier voor de foto's

Nieuwsbrief juni 2016
Armina: 'ik woon in AZC Amersfoort en ik ben sinds paar jaren in Joriskerk. Ik begon drie jaar geleden ook naar Moza´ek groep te gaan met mijn twee kinderen. Daar deeden we verschillende activiteiten die helpen vluchtelingen stukje ontspannen buiten van azc. Dat is een heel goede idee vond ik en vooral voor de kinderen. Op dit moment mensen uit Moza´ek groep bezoeken ons in azc en dat vind ik ook goed idee want ze proberen helpen mensen in alle verschillende manieren die voor hun mogelijk is! Kletsen als iemand kletsen wil. Uitpraten als iemand heeft nodig om uitpraten. Huilen want jij bent in veilig handen! Nederlands leren als sommigen vinden het fijn om alleen te doen en niet met groepje. Dus alles bijna! Ze zorgen voor ons met liefde tijdens bezoeken en proberen echt echt even weten hoe met je gaat, is er iets aan de hand ? Of kunnen ze daar mee helpen ? Dus als echte christenen ! So ik leren kennen veel mensen van kerk door wie ik en mijn kinderen zich echt geliefd voelen. Ik zou dat kunnen niet meer missen ik voel me veiliger!'
Meer lezen? Klik dan hieronder.

Nieuwsbrief 2016

Nieuwsbrief 376.8KB 18 Jun 2016 01:54

De naam Moza´ek geeft weer dat wij, mensen uit verschillende culturen, met onze eigen achtergrond een mooi moza´ek werk vormen.

Geschiedenis
Al enige jaren komen er zo nu en dan mensen uit een andere cultuur in onze gemeente. Vaak ging na verloop van tijd het contact verloren. In 2008 kwam er iemand in de kerk met een moslim achtergrond met de vraag: ĹIk wil Jezus leren kennen, kunnen jullie mij helpen?ĺ Enige maanden later werd hij gedoopt.  Vanaf toen kwamen er meer (ex) moslims in de gemeente en voelden we ons geroepen voor deze doelgroep meer te doen. Dat was o.a. de aanleiding voor de Moza´ekgroep die vanaf september 2010 georganiseerd zijn.

Motivatie

Vluchtelingen vervelen zich vaak en zoeken soms naar een familie in Nederland. Wij mogen het huisgezin van God zijn en dat willen we graag met hen delen;wij zouden hen graag in dit huisgezin van God opnemen. Ook als zij hiervoor niet open staan, hebben wij hen lief en willen wij er voor hen zijn. Onderaan deze pagina staan drie filmpjes die weergeven wßßrom we dit werk zo belangrijk vinden...

Doelstelling

In een sfeer van aandacht, ontspanning en gezelligheid, de liefde van God door daad en woord doorgeven in de hoop dat de gasten God leren kennen.

Doelgroep

Mensen die uit hun land gevlucht zijn en in het AZC wonen (of in Amersfoort e.o.) en mensen met een andere culturele achtergrond die op zoek zijn naar gastvrijheid.

Tijd en Plaats

EÚn keer in de 6 weken een maaltijd op zaterdagmiddag/avond (zie agenda voor de eerstkomende keer)
Havik 29 Amersfoort

www.facebook.com/mozaiekgroep