Ouderen

Visie

In onze gemeente zijn er voor deze levensfase ook activiteiten om elkaar te ontmoeten en bezig te zijn met God en Zijn woord. De senioren zijn veelal decennia lang trouw gemeentelid, en hebben bijgedragen aan de opbouw van de gemeente. Wij zijn ze er dankbaar voor en met vreugde organiseren we samen ontmoet momenten.

Ouderenmiddag

Samen koffie/thee drinken, naar een meditatie luisteren en gezellig samen-zijn met een spel, spreker of andere leuke invulling.
Dit zijn middagen georganiseerd door de HVD en alle 65+ ers (al dan niet) van de Sint Joriswijkgemeente zijn welkom!
Deze middagen zijn in het ‘winterseizoen’ van oktober tot en met april 1x per maand op maandagmiddag (zie agenda voor data)
Tijden: 14.30-16.30 uur
Locatie: Filalethes, Havik 29 Amersfoort

Bijbelkring

We hebben met elkaar op 13 donderdagmiddagen de Filippenzenbrief en het boek(je) Ruth met elkaar besproken. We leerden over het gemeente-van-Christus zijn, het verbonden-zijn met Hem; en over het vertrouwend geloven in het ‘gewone leven’. Bedankt, ds. Dekker, ds. van Nieuwpoort en ds. de Vreugd voor de inspirerende inleidingen!
Tekst uit: “Wat is jullie oogst van dit seizoen?”

De Bijbelkring komt bij elkaar op donderdagmiddag van half drie tot half vijf bij fam. Lam, Reigerstraat 22. Zie agenda van deze site voor de data. Op zo’n middag bespreken we met elkaar een gedeelte uit de Bijbel, meestal aan de hand van een studieboekje over dat onderwerp.

Avondmaalsviering Nijenstede

Voor ouderen die niet meer naar de kerk kunnen komen komt de kerk bij hen!
Na de avondmaalsviering in de morgendienst gaat de predikant met een aantal kerkenraadsleden naar woonzorgcentrum Nijenstede waar een aantal van onze oudere gemeenteleden wonen.
Daar wordt dan samen met hen Avondmaal gevierd.
Op deze manier zijn en blijven we verbonden met elkaar.

Vervoer naar de kerk

Als het niet meer lukt om zelfstandig naar de kerk te komen door leeftijd of door lichamelijk ongemak dan kunt u contact opnemen via contact@sintjoriskerk-amersfoort.nl Onze gemeente beschikt over een ‘autodienst’. Vrijwilligers rijden iedere zondag mensen naar de kerk en weer naar huis.