Mozaïekgroep

De naam Mozaïek geeft weer dat wij, mensen uit verschillende culturen, met onze eigen achtergrond een mooi mozaïek werk vormen.

Geschiedenis
Al enige jaren komen er zo nu en dan mensen uit een andere cultuur in onze gemeente. Vaak ging na verloop van tijd het contact verloren. In 2008 kwam er iemand in de kerk met een moslim achtergrond met de vraag: ‘Ik wil Jezus leren kennen, kunnen jullie mij helpen?’ Enige maanden later werd hij gedoopt.  Vanaf toen kwamen er meer (ex) moslims in de gemeente en voelden we ons geroepen voor deze doelgroep meer te doen. Dat was o.a. de aanleiding voor de Mozaïekgroep die vanaf september 2010 georganiseerd zijn.

Motivatie
Vluchtelingen vervelen zich vaak en zoeken soms naar een familie in Nederland. Wij mogen het huisgezin van God zijn en dat willen we graag met hen delen;wij zouden hen graag in dit huisgezin van God opnemen. Ook als zij hiervoor niet open staan, hebben wij hen lief en willen wij er voor hen zijn.

Doelstelling
In een sfeer van aandacht, ontspanning en gezelligheid, de liefde van God door daad en woord doorgeven in de hoop dat de gasten God leren kennen.

Doelgroep
Mensen die uit hun land gevlucht zijn en in het AZC wonen (of in Amersfoort e.o.) en mensen met een andere culturele achtergrond die op zoek zijn naar gastvrijheid.

Vormen
Mensen (thuis) uitnodigen en bij hen op bezoek gaan. Daarnaast ook regelmatig maaltijden organiseren

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X