Helpende handen gezocht voor de campagne “Amersfoort Dichtbij”

Om inwoners met geldzorgen te helpen is de Gemeente Amersfoort de komende maanden van plan om met hulpteams op pad te gaan naar haar inwoners. Ze doen dit samen met alle partners van het netwerk Samen tegen Armoede. Daarom starten ze op donderdag 23 maart van 14.00 uur tot 19.00 uur de campagne “Amersfoort Dichtbij”. In de eerste periode ligt de focus op het helpen van mensen bij de aanvraag Tijdelijk Noodfonds Energie.

Door de urgentie rondom energiearmoede, de moeite die het inwoners kost om de aanvraag zelfstandig te doen voor het Tijdelijk Noodfonds Energie, wil de gemeente op die dag op vier locaties met een hulpteam aanwezig te zijn. Ze verwachten veel aanloop van inwoners die het moeilijk vinden om zelfstandig deze aanvragen te doen, maar zoeken hierbij de ondersteuning van vrijwilligers. Als het mogelijk is neem als vrijwilliger je eigen laptop mee. En de inzet van een dagdeel is al fijn.

De Locaties zijn:
– Hart van Vathorst (Noord)
– Projecthuis Madiba (Liendert)
– Wijkcentrum Het Klokhuis (Randenbroek)
– de Informatiewinkel van Indebuurt033 aan de Amsterdamseweg 6-K (Centrum/Zuid). 

Het is handig als je vooraf de informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie en de wijze van aanvragen leest op de website van het Noodfonds: www.noodfondsenergie.nl. En je kunt met mensen ook de www.geldcheck033.nl  invullen, om te kijken of ze gebruik maken van beschikbare voorzieningen. Er loopt een professional rond, die je bij staat bij vragen van mensen.

Je kunt je opgeven bij de gemeente Amersfoort
Miranda Davelaar | Managementassistente | Afdeling Werk, Inkomen & Zorg | Gemeente Amersfoort |
E-mailadres: ondersteuning-wiz@amersfoort.nl
M. 06 4118 0428

Start met typen en druk op Enter om te zoeken