Roemenië!

Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan, later dit jaar in de herfstvakantie gaat een groep jongeren van de kerk onze zuster gemeente van Panet in Roemenie! Maar liefst dertig jongeren hadden zich aangemeld voor de reis en samen met de zes leiding dus een hele groep. In de afgelopen maanden zijn we druk geweest met geld inzamelen voor de reis en de winterpakket die we daar samen met de jeugd aan de ouderen zullen bezorgen. Tijdens onze reis willen we met het actiegeld daar pakketten samenstellen met warme dekens, kaarsen, eten e.d. om dat bij de mensen langs te brengen. We hopen een heel bedrag bij elkaar te verzamelen zodat we voor deze groep verschil kunnen maken zodat ze er deze winter er warm bij zitten. Hier een update van de acties die al geweest zijn en wat er nog gaat komen.

Ontbijtactie In alle vroegte werd er zaterdagmorgen 12 Mei hard gewerkt om zo’n 140 ontbijtjes klaar te maken. In elk ontbijtje gingen verse broodjes, beleg, een eitje, verse sap en de ochtendkrant. Om 7uur stonden alle ontbijtjes gereed en was het tijd om mensen te gaan verrassen met een ontbijtje. Waar de één al met smart op het ontbijt zat te wachten, verscheen de ander nog met enige slaap bij de voordeur. Al met al een actie met groot succes. De ontbijtactie heeft in totaal €660 opgehaald. Een prachtig bedrag!

Autowasactie Zaterdagmorgen 9 Juni was het een drukte op de Heiligenbergerweg 203. Al voor 10uur stonden de eerste auto’s in de rij om een goede wasbeurt te krijgen. Rond 10.30 uur stond er dan ook een flink file met wachtende auto’s, maar gelukkig was het mooi weer en stond de koffie klaar voor de wachtende eigenaren. Er is die dag hard gewerkt om de auto’s te wassen en uit te zuigen. Dit harde werken heeft een bedrag van €465 opgehaald. Dat was absoluut de moeite waard!

Fietsactie “120 kilometer fietsen binnen 12 uur”, Dat was het doel. En natuurlijk zo veel mogelijk sponsorgeld ophalen. En zo vertrokken we Hemelvaartsdag, uitgezwaaid door de gemeente, rond 11.30 op de fiets vanaf de Joriskerk. De stad uit richting vliegbasis Soesterberg. Daar hebben we even geluncht om de route voor te zetten richting Fort Vechten.

Aldaar aangekomen werden we opgewacht door de familie Westeneng die ons opwachtte met fris, limonade en een hele welkome kop koffie! Op naar de Driemolensweg 9 in Lexmond. Een wat langer stuk van ca. 25 km, maar nadat we tegenwind langs de A27 getrotseerd hadden met de wind in de rug door naar Lexmond. Na een korte stop een rondje over de boerderij door naar Leerdam, binnendoor langs de dorpen en weilanden, het verste punt van de route. Hierna zijn waren we al over de helft. Rond 15.30 arriveerden we in Leerdam, ook op de boerderij. We werden weer verrast door drankjes, chips en een zonnetje. Na dit rustpunt wachtte weer een fors stuk. ca 25 kilometer tot de volgende stop Kasteel Duurstede,Gelukkig had deze route een leuk break. De pont! Tijdens deze overtocht konden onze billen en benen even ”rusten”. Op kasteel Duurstede werden we gastvrij ontvangen door de locatiemanager.  Ze verwachtte ons al. Er stonden 2 ingedekte tafels, fris, fruit en stoelen om op te zitten. De late middagzon, die over het terras scheen maakte het plaatje compleet. Terwijl we gingen zitten werden de kroketten, frikandellen en frietjes al ingelopen. Én dat smaakte naar meer! Zo konden we rustig even avond eten, ontspannen en rondkijken in het kasteel! Na een uurtje stapte we weer op de fiets. Nu was de terugtocht echt begonnen. Vanuit Wijk bij Duurstede, door de bossen en polder naar Doorn naar het Hensschotermeer. De laatste stop. Maar als je bij ’t Hens bent, dan ben je al bijna thuis. Dus de laatste kilometers gingen steeds sneller. En sneller. Ondanks de beginnende of bij sommige mensen de reeds aanwezige zadelpijn: de laatste kilometers vlogen voorbij! “120 kilometer fietsen binnen 12”, dat was het doel. En dat is gelukt! En we vinden het fantastisch om te vermelden dat we met de sponsoractie wel liefst €2400,- opgehaald hebben!

Taartenbak actie!

“Zin in een lekkere taart?”, wij bakken er graag een voor u! Bestel er een en u krijgt de bestelling met liefde gebakken door een van de deelnemende jongeren bij u thuisgebracht. Ook deze actie gaat als een tierelier, maar liefst 45 taarten zijn al gebakken en afgeleverd. Wil u er nog eentje bestellen? Dat kan! Klik hier voor het aanvraagformulier

Houdt de weekbrief/website in de gaten voor de laatste actie!