Wat is kerkbalans

Al sinds 1973 werken verschillende kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke gemeenten voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari om een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.
De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.
De actie kerkbalans heeft elk jaar een thema. Dit jaar is het thema “Geef vandaag voor de kerk van morgen”

Actie kerkbalans wijkgemeente Sint Joriskerk

Al bijna 800 jaar is de Sint Joriskerk voor ontelbaar veel gelovigen van grote betekenis. In de kerk wordt gebeden, gezongen, gerouwd en gevierd. Mensen komen samen om hun geloof in God, maar ook hun levenservaringen te delen. Kerkleden willen gastvrij zijn naar hen die God nog niet kennen, maar ook naar jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben en dat willen delen met God en met elkaar. Om als kerk te kunnen blijven doen waar ze al eeuwenlang voorstaat is (ook) geld nodig. Vandaar de oproep: Geef vandaag voor de kerk van morgen. Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan.
Voor meer informatie zie deze folder: https://sintjoriskerk-amersfoort.nl/wp-content/uploads/2021/01/kerkbalans.joriskerk.2021.pdf